27.10.2016

Öz Karadeniz Pide | Pide Yapmak Ne Kadar da Kolaymış?!?!

Öz Karadeniz Pide | Pide Yapmak Ne Kadar da Kolaymış?!?!
Kanalıma abone olmak için: http://bit.ly/2cPujaW

 


 Şişli'deki Öz Karadeniz Pide, zamanın hızlı akıp gittiği ve önce göz sonra da mideleri doyuran nefis bir yer.

17.10.2016

Evde Mis Gibi Kahve Nasıl Demlenir?

Chemex'le adım adım evde kahve demlemenin sırları. Tüm sırayı takip ettiğinizde, mis gibi bir kahveniz olacak. Ekipmanlar: Öğütücü, Kahve, Chemex, Kronometre, Tartı, Kağıt Filtre

 



 Adeta bir profesyonel gibi evde lezzetli bir kahve demlemek isteyenler için nokta atış olacak bir tarif. Adımları sırayla takip ettiğinizde, evinizin baristası olmamanız için hiç bir sebep kalmayacak. Önce gerekli ekipmanları temin etmeniz gerekecek tabii. İhtiyacınız olanlar: Öğütücü, tartı, kronometre, kahve, chemex, kağıt filtre. İlk önce kahvenizi öğütünüz ve 30 gr olarak ayarlayınız. Sonrasında 500 ml kaynar suyunuzu hazırlayınız. 500 ml kaynar sudan kahvenizin üzerine önce 200ml olarak ilk partiyi dökün. Bir dakika sonra da ikinci 200 ml kaynar suyu dökünüz. yine bir dakika bekledikten sonra da son 100 ml kaynar suyu ilave ediniz. Süzülme işlemi bitene kadar bekleyiniz. işte mis gibi ev yapımı kahveniz hazır.

14.10.2016

HAFTA SONU ÖNERİSİ: %100 Ekolojik Pazar ve Palamut Alışverişi

Hafta sonu için şahane bir program. Önce Cumartesi günü Feriköy'de kurulan Ekolojik Pazar'a uğrama, sonra da mevsimin şahanesi Palamut seçmeye doğru ilerleme.

Kanalıma abone olmayı unutmayın :) http://bit.ly/2cPujaW

  

Roast Beef ve Sebzeli İki Pratik Soğuk Sandviç Tarifi

Sizi, Auteur Mutfak'ın soğuk sandviçleri, kalpleri ısıtan nefis tarifleriyle baş başa bırakıyorum...
Kanalıma abone olmayı unutmayın :) http://bit.ly/2cPujaW