29.10.2015

ARTİZAN EKMEK ALABİLECEĞİNİZ 7 YER

Artizan ekmek kelime ikilisini son zamanlarda sıkça duyuyorsunuzdur diye düşünüyorum. Duymakla kalmayıp, hayatınıza da dahil etmenizi öneririm! Peki ne demek bu Artizan Ekmek? Özünde koruyucu ve diğer katkı maddelerini içermeyen ekmek anlamına geliyor. Artizanın kelime anlamının sanatkar demek olduğunu düşününce bu "artizan ekmek" işinin ustalık gerektirdiğini anlamak uzun sürmüyor. "Bu ekmekleri nereden temin edebiliriz?" sorusunun cevabı ise biraz uzun ama başlıca alışveriş yapabileceğiniz yerler şöyle;


  240 DERECE En sevdiklerimden! Zeytinlisi bir efsane. Epey bir tok tutuyor. 240 Derece’nin hiç bir ürününde ticari maya kullanılmıyor. Ekşi maya işin girince de elbette şahane bir şey çıkıyordur ortaya. Online satışı mevcut, denemenizi öneririm.   grandma artisan ekmek   GRANDMA Tam buğday ekmeğinin tadına doyamıyorum. Sıcacık hali inanılmaz lezzetli! Ekşi maya ekmeklerinde kullandıkları tek kabartıcı ve aroma verici madde olan ekşi maya 5-6 yaşlarındadır. Beslemesinde sadece organik un ve temiz su kullanılıyor. Ah o ekşi tat yok mu! Süper, süper.
Ekşi Maya Köy Ekmeği, Rustik, Tam Buğday ve Çavdar olarak 4 çeşitleri var. Beyaz Köy Ekmeği, Tam Buğday Köy Ekmeği, Cevizli Ekmek, Üzümlü Tarçınlı Ekmek, Ciabatta, Foccacia, Baguette ve Zeytinli Ekmek raflarında olan diğer ekmek çeşitleri. Grandma'nın yerinden satın alabilirsiniz.
the gourmand tam tahıllı ekmek   THE GOURMAND Galata'daki The Gourmand'e gitmek için fırsat kolladığım gerçeğine dayanarak,  ekmek almaya gitmek için bahanem var. Mekandan günlük üretilen baget, köy ekmeği, 7 tahıllı ekmek ve Foccacia ekmeklerini satın alabilirsiniz. artisan ekmek alishiro ALİSHİRO Alishiro'yla yeni tanıştım ve denemek için sabırsızlanıyorum. Kısaca hikayeleri şöyle; Ali Kader Erol'un içine "gerçek ekmek" aşkı girdikten sonra, 2008 yılından beri beslediği ekşi mayasıyla yola çıkıyor ve en güzel ekmeği yapabileceği, ruhu olan ve onun da ruhunu besleyecek bir yer ararken 3 yıl önce yolu Bozcaada'ya düşüyor. Ada Ekmeği'nin anne mayası İstanbul'da doğdu ve Bozcaada'da kimlik, karakter kazandı ve olgunlaştıkça da gücü ve karakteri, aromaları gelişecek. İşte şimdi gel de bu ekmeği yeme. Siz de ekşi mayalı ekmek için online sipariş verebilirsiniz.  
  MITTE BROT İşte denemek için sabırsızlandığım bir marka daha. Mitte Brot restoran ve cafe gibi işletmelere üretim yapan ufak butik bir fırın. Mitte Brot olarak el emeğinin ağırlıklı olduğu 'artizan' üretimi benimsemişler ve tüm ürünleri de bu üretim şekline sadık kalarak üretmekteler. Perakende olarak satışları yalnızca e-mail ile aldıkları siparişleri kargo ile göndererek gerçekleştiriyorlar. Sipariş vermek ile ilgili bilgi ve sorularınız için info@mittebrot.com adresinden ulaşabilirsiniz. Bir de Kanyon'daki GRAM'dan ve Arnavutköy Derin Lezzetler'den ekmekleri satın alabilirsiniz.   ARTİZAN EKMEK ALABİLECEĞİNİZ 7 YER
  NAAN BAKESHOP
Naan, şehirde bu işi ilk yaymaya başlayanlardan. Kendilerini anlattıkları şu cümlelere kulak verirsek;
"2006'da ilk defa artizanı ve ekmeği yanyana getirdik. Türkiye'nin ilk şehirli artizan fırınıyız. Mahallemiz Moda'da her gün dokuz farklı hamur karıp, emekle tecrübeyle zanaatkarca işleyip raflarımıza koyuyoruz. Artizan ekmekçiliğin esası tam tahıl unları, ekşi maya kültürü, yüksek su oranı, uzun fermentasyon ve taş tabanda pişirmeye sonuna kadar sadığız. İşimiz, her hamur için bunlar arasındaki en iyi kombinasyonu bulmak ve yılmadan her sabah üretmek. "
Çavdar ekmeklerini mutlaka deneyin. Bir de Naan Bakeshop'un instagram hesabında dolaşırken çavdar ekmeğine dair şöyle bir bilgiye rastladım ve ekmek konusunun ne kadar ciddi bir iş olduğu bir kez beynime beynime girdi.
"Gerçek bir çavdar ekmeği muhakkak çavdar ekşisiyle yoğrulmalı, aksi takrirde çavdar başağında yaşıyan çavdar mahmuzu mantarından kaynaklı zehirlenme olabilir. Halüsinayonlara bile sebep verebilir. Çavdar ekşisindeki asit ve alkol eterleri resmen antibiyotik etkisi yaparak eğer mevcutsa bu mantarın hamurda üremesini engeller."
Ekmekleri Moda'daki yerlerinden satın alabilirsiniz.
bröd nişantaşı
BROD NİŞANTAŞI 
En yenilerden biri Bröd. Artizan ekmek konusunda damağımızı şenlendirmek için açıldı. Mutluyuz. Yakın takibe aldım, yorumlarımı ekleyeceğim hemen.
  ARTİZAN EKMEK ALABİLECEĞİNİZ 7 YER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder