4.05.2009

Grey Gardens....







Jessica Lange ve Drew Barrymore’un rol aldığı grey gardens filmi çok etkileyici bir hikayeye sahip.Gerçek bir hikaye ,filmin özünü oluşturuyor.Bu gerçeklikte tanıdık isimlerde karşımıza çıkıyor.Jackie Kennedy Onassis mesela.J.K.O. 'nun kuzeni filmde ki ana karakterimiz.Yani Little Edie.Hikayesi ise şudur: edie 1917 doğumlu,olay da 1930 larda geçiyor.20 yaşında saçları dökülmeye başlayan Edie, bu görüntüyü kamufle etmek için peruk kullanmak yerine çene altından eşarp bağlamayı tercih eder, ve aynı zamanda (yazım içinde önemli olan kısım) büyük bir moda akımının başlamasına vesile olur.Little Edie kuzeni Jackie K.O. gibi adeta döneminin moda ikonu.Bu eşarp bağlama modelide bir çok önemli markaya esin kaynağı olmuş.



Edie ve annesi ekonomik sorunlardan ötürü ailelerinden kalma bir eve yani Grey Gardens a yerleşirler.Ev dediğime bakmayın bildiğimiz malikane.Edie hiç evlenmemiş ve annesiyle malikanelerinde yaşamışlar.Ama dışardan kopuk bir hayat yaşayan bu anne-kız evlerini zamanla çöp eve dönüştürmüşler.Bir süre sonra Jackie K.O. evi temizletmiş .Bu temizletme olayıda 1970lerde geçiyor.İşte filmin konusuda bu noktadan sonrasına geniş yer veriyor.Onların bu yeni temizlenmiş eve alışma süreçlerinden bahsediyor. Bu filmi sabırsızlıkla bekliyorum.Bu sezon modası için çene altından eşarp bağlama modası tekrar görülmekte, e filmle birklikte iyice yaygınlaşabilir...Bence film de önemli olan bir diğer kısımda 30'lar ve 70'ler modasını, dönemin moda ikonu tarafından gösteriliyor olması....Film gelse de izlesek :)))

5 yorum:

  1. aaa çok ilgincmis gercekten :) merak ettim bak şimdikk...

    YanıtlaSil
  2. evet ya çok orjinal bir hikaye...gelsin hemen:)

    YanıtlaSil
  3. Haberim bile yoktu bu filmden. Gerçek hikaye olması daha da güzelleştirmiş durumu. Seviyorum ben kitap okurken de film izlerken de gerçek hikaye olmasını. Bu arada canımcım geri gelip okuyarak yorulma diye buraya da yazıyorum.

    Eminönü'ne gidince Marputçular Çarşısına gir her dükkan da satılıyor zaten.

    YanıtlaSil
  4. bende çok severim ya böyle orjinal hikayelerin hayat bulmasını...
    teşekkür ederim saol..bende hep ordan alışveriş yaparım süper şeyler var o handa ya dimi.:)insan gözünün önündekini görmüyor işte,başkası alınca gözüne daha güzel görünüyor:))

    YanıtlaSil
  5. canım ben biraz önce izledim hakikaten çoook güzel bir film!!!

    YanıtlaSil